איך לשמור על משקל אחרי דיאטה?

הרזיה שמסתכמת בהפחתה משמעותית במשקל היא משימה מאתגרת וקשה. העניין המתסכל, הוא שהגעה למשקל היעד, כמה שהיא קשה, היא לעיתים החלק הקל, כי החכמה היא להישאר במשקל האופטימלי לאורך זמן. מדובר בתופעה ידועה, אנשים מסוגלים לעשות מאמץ מרוכז ודרקוני של חודשים ספורים ב'דיאטת רצח' מסוג כזה או אחר, מגיעים למשקל היעד ואז נכנסים לשאננות, חוזרים להרגלים הישנים ותוך מספר שבועות הם שוב סובלים מעודף משקל. לעיתים, הם יעשו את התהליך הזה שוב ושוב ויעלו וירדו במשקל באפקט אקורדיון. אז מה עושים?

 

איך לשמור על משקל אחרי דיאטה? הנה כמה טיפים מועילים:

  1. תכנית דיאטה מדורגת עם חשיבה לטווח ארוך

דיאטה אפקטיבית היא לא משהו שעושים אד הוק. הרעיון בדיאטה לטווח ארוך, אינה רק הורדה במשקל, אלא לבנות תכנית שניתן להתמיד בה. הדיאטה חייבת להיות מאוזנת ולספק לגוף את צרכיו. לעיתים, עדיף שהירידה במשקל תהיה איטית וקבועה. אולי הדרך ליעד תהיה ארוכה יותר, אך תודות לסיגול הרגלים קבועים והתמודדות קלה יותר עם חשקים כאשר תגיעו למשקל היעד גם תצליחו לשמור עליו לאורך זמן.

 

  1. ליווי רפואי ותזונתי

בהמשך לסעיף הקודם, המפתח לתוכנית הרזיה אפקטיבית שעובדת לטווח ארוך הוא ליווי מקצועי. אדן אחד של הליווי צריך להיות רפואי. לכל אדם יש מצב פיזיולוגי ספציפי וגם תהליכי ההשמנה שלו הם ספציפיים (סגנון חיים, מחלות, גנטיקה). לפני שמתחילים דיאטה חשוב מאוד לקבל את תמונת המצב הרפואית, כי התמונה הזו משליכה באופן ישיר על תהליך ההרזיה והצלחתו. המידע הזה גם יסייע בזמן הייעוץ עם מומחה התזונה שיבנה אתכם ועבורכם מתווה דיאטה אישי. תהליך הרזיה שמתבצע בעזרת ליווי מקצועי רפואי תזונתי, יהפוך את התהליך לבטוח יותר וישפר את סיכויי ההרזיה, כמו גם את הסיכוי לשמור על המשקל יציב בתום התהליך.

 

  1. פעילות גופנית

זה לא סוד שפעילות גופנית 'שורפת קלוריות' ותורמת לירידה במשקל בדרכים אחרות. מספר מחקרים וסקירות רפואיות, כמו למשל מחקר שערכו במשותף חוקרים ממוסדות בארה"ב ובבריטניה ופורסם ב-2013, מצביעים על כך שהתמדה בפעילות גופנית לא רק מסייעת להורדה במשקל אלא גם מסייעת לשמור על המשקל האופטימלי גם בתום משטר דיאטה. זה המקום לציין שיש הרבה מאוד אפשרויות של 'פעילות גופנית' והסוד הוא לסגל הרגל של פעילות גופנית שגם יספק ויענה על צרכים רגשיים נוספים – מה שמאפשר את ההתמדה בו לאורך זמן. מה שיכול לסייע ולהגביר את תחושת המחויבות האישית זו פעילות גופנית קבוצתית או עבודה עם מאמן אישי.

 

  1. התמודדות עם 'אכילה רגשית'

'אכילה רגשית' היא תופעה נפוצה שכמעט כל מי שסובל מעודף משקל, לוקה בה בצורה כזו או אחרת. בפשטות מדובר באכילה שלא באה לספק צרכים פיזיולוגיים טהורים אלא נובעת מצורך רגשי והאכילה מסייעת להשתיק או למלא את הצורך הזה. מכיוון שמדובר בדפוס פסיכולוגי שלפעמים מזכיר דפוס של התמכרות (כמו למשל, רצון עז למשהו מתוק). מאחר שמדובר בדפוס לא תמיד קל להתמודד עם התופעה שנוטה להרים את הראש דווקא בתקופות של תום דיאטה. הבשורות הטובות הן שיש היום דרכים להתמודד עם הרבה אספקטים של אכילה רגשית. הן באמצעות סיוע פסיכולוגי או תמיכה רגשית ובמקרים מסוימים אפילו בעזרת טיפול תרופתי.

 

  1. קיצור קיבה ללא ניתוח

לעתים הליך רפואי יכול לייצר תנאים המאפשרים לשמור על המשקל אחרי דיאטה. ניתוח לקיצור קיבה הוא הליך יחסית רדיקלי, אך היום יש טכניקות המאפשרות 'קיצור קיבה ללא ניתוח' ובכך מקטינים את כושר הספיגה של הגוף, מה שכמובן מקל לשמור על המשקל אחרי דיאטה. כאמור, מדובר בהליכים ללא פתיחת בטן או כריתת קיבה. אופציה אחת נקראת בלון קיבה ובה מדובר על צמצום זמני של חלל הקיבה (באמצעות החדרת בלון); אופציה אחרת נקראת 'שרוול קיבה אנדוסקופי' ובאמצעותה ניתן לצמצם את קיבולת הקיבה באופן קבוע.

 

  1. גישה רב מערכתית – בניומדיק

אם יש לקח מרכזי אחד שמומלץ לקחת מהסקירה הזו, זה ששמירה על משקל אחרי דיאטה אינה תהליך של 'זבנג וגמרנו'. כך שהעצה הכי טובה שאנחנו יכולים לתת לכם היא לא להתמקד במפתח אחד או טיפ אחד. כשמשלבים מספר גישות הסיכוי שהתוצאה תהיה סינרגית ואפקטיבית יותר גדל משמעותית. לזה חשוב להוסיף את הליווי המקצועי ארוך טווח (שהוא חלק בלתי נפרד מכל טיפ שהזכרנו)  בפשטות – כאשר, מראש, הדיאטה מתוכננת ומותאמת בסיוע ליווי רפואי של רופא גסטרולוג ודיאטנית קלינית סיכויי ההצלחה עולים. לזה אפשר וצריך להוסיף זרועות נוספות כמו אימון גופני ותמיכה רגשית ופסיכולוגית.

המוטו העיקרי שלנו בניומדיק הוא להצמיד לכל מטופל.ת דיאטנית קלינית שמסייעת בכל הקשור לניהול המשקל ומתאימה את תכנית ההרזיה שהכי מתאימה לו/לה. מוזמנים ליצור קשר.

אהבתם את המאמר?

שתפו בפייסבוק
שתפו בווטסאפ
שלחו במייל
הדפיסו

מאמרים נוספים שאולי יעניינו אותך

תפריט נגישות

לקביעת פגישת ייעוץ ללא התחייבות

לשיחה בווצאפ צריך ללחוץ כאן
שלח/י לנו הודעה
היי! למידע נוסף ולתאום פגישת יעוץ מוזמנים לשלוח לנו הודעה