הצרת קיבה ללא ניתוח

  • בית
  • הצרת קיבה ללא ניתוח

בעשורים האחרונים, הפך הליך הצרת קיבה לכלי עזר להרזיה עבור אנשים שזקוקים לירידה דרסטית במשקלם אולם אינם מצליחים (מסיבות שונות) לעשות זאת בדרכם אחרות. עם כניסתו של הליך הצרת קיבה ללא ניתוח לתמונה, נפתחה בפני האנשים הללו דרך נוספת, יעילה יותר, לירידה משמעותית במשקל, אולם הפעם – ללא כל הסיכונים המוכרים שעלולים להלוות לפרוצדורה הכירורגית.

לפני בחירת סוג הליך הצרת הקיבה ללא ניתוח, חשוב לבחון האם אתם מתאימים להליך מסוג זה, כמו גם להכיר את השיטות הנפוצות בהן הדבר נעשה – הצרת קיבה אנדוסקופית באמצעות שרוול והצרת קיבה באמצעות בלון קיבה. בנקודות אלו יעסוק מאמר זה.

 

מהו BMI?

על פי ההערכות, אחוזים גבוהים מכלל האוכלוסייה הבוגרת והצעירה ברחבי העולם מתמודדים עם בעיית ההשמנה או משקל עודף, וחלקם, אף יצטרכו למצוא לכך פתרון כלשהו, כדוגמת הצרת קיבה ללא ניתוח (או פתרון אחר הרלוונטי למצבם). בניגוד לעבר, כיום, שני המונחים הללו, השמנת יתר ועודף משקל / משקל עודף, מוגדרים באמצעות מדד מסת הגוף (Body Mass Index) או BMI – המדד המתקבל מחישוב משקל הגוף והגובה באמצעות הנוסחה הבאה (תחילת הנוסחה בצד שמאל)

משקל (בקילוגרם) ÷ גובה2 (במטר)

ה-BMI, כלומר (התוצאה המתקבלת מחישוב זה) מלמדת אותנו על הפרופורציה שבין גובה למשקל ומשמשת ככלי למדידת חריגות (עודף משקל או תת משקל).

לנוחותכם, מצורף קישור למחשבון BMI למבוגרים.

 

מהי השמנת יתר ומתי היא מחייבת בנקיטת צעדים דרסטיים?

BMI השווה או גבוה יותר מ-30 פירושו השמנת יתר, כשלמצב של השמנת יתר יש 3 רמות סיכון, המשקפות את הסיכון לחלות במחלות נלוות:

  • BMI בטווח שבין 30 ל-35 – השמנת יתר בדרגה 1
  • BMI בטווח שבין 35 ל-40 – השמנת יתר בדרגה 2
  • BMI +40 – השמנת יתר בדרגה 3 (השמנת יתר חולנית או קיצונית)

כל דרגת BMI השווה או עולה על 30 מהווה סיכון בריאותי ומחייבת התערבות מקצועית.

 

מהי הצרת קיבה ללא ניתוח (אנדוסקופיה בריאטרית או בריאטריה אנדוסקופית)?

במסגרת הצרת הקיבה עומדות בפני הרופא והמטופלים מספר גישות טיפול, אולם, לפני שנעסוק בהן, נבהיר כי, בדומה לניתוח בריאטרי, גם בהליך זה אין "הוקוס פוקוס". מדובר בתהליך שמסייע מאד בהרזיה ובירידה במשקל, אולם, במקביל, הוא גם דורש מהמטופלים אחריות ומחויבות לאורח חיים בריא, לא רק בכדי להשיג את התוצאות הרצויות בזמן התהליך, אלא גם בכדי לשמר אותן לאורך זמן.

 

הצרת הקיבה באמצעות בלון קיבה

הטיפול באמצעות בלון קיבה מבוסס על עיקרון צמצום נפח הקיבה על ידי גוף "זר" שתפקידו למלא חלק ממנה ולגרום למטופל לתחושה שהקיבה "מלאה".

החדרת הבלון לקיבה מבוצעת תחת טשטוש. במהלכה, מחדיר הרופא באמצעות אנדוסקופ לקיבה את הבלון כשהוא במצב מכווץ. לאחר מכן, הוא ממלא את הבלון בתמיסת סיילין צבועה. מטרת הצבע בתמיסת הסיילין הוא לאפשר איתור דליפות אפשריות של התמיסה מהבלון. משך הפעולה עומד על בין רבע שעה ל-20 דקות, שלאחריהן נדרשים המטופלים לשהות בהשגחה קצרה בת כשעה בחדר ההתאוששות.

הבלון שוהה בקיבת המטופלים במשך שנה. במשך פרק זמן ארוך זה, לרשות המטופלים עומד זמן מספיק בכדי לשנות את הרגלי האכילה הקודמים ולאמץ, במקומם, אורח חיים בריא יותר, הכולל תזונה מאוזנת ובריאה. הירידה במשקל נגרמת בזכות הפחתת כמויות המזון שהמטופל יכול לאכול בשילוב שינויים בהרגלי התזונה.

לאחר סיום התקופה, שולפים את הבלון מהקיבה (גם הפעם ללא צורך בביצוע ניתוח, אלא באמצעות פעולה אנדוסקופית), ומכאן, ממשיכים המטופלים בחייהם הבריאים והמאוזנים יותר מבעבר.

תופעות לוואי אפשריות של הצרת קיבה ללא ניתוח (אנדוסקופית באמצעות בלון)

על תופעות הלוואי העיקריות של הליך זה תוכלו לקרוא כאן.

 

הצרת קיבה אנדוסקופית באמצעות שרוול 

אף גישה זו נוקטת בעיקרון הקטנת נפח הקיבה, אולם היא עושה זאת באמצעות הקטנת נפח הקיבה על ידי תפירה פנימית שלה, כשהמטרות, גם כאן, הן הקטנת כמויות המזון הנצרכות ויצירת תחושת מלאות אצל המטופלים.

הצרת הקיבה באמצעות שרוול מבוצעת תחת הרדמה מלאה. במהלכה, יבצע הרופא מספר תפרים בקיבה שיצמצמו את הנפח שלה. ההליך יבוצע באמצעות האנדוסקופ (המורכב מצינור גמיש ארוך שבקצהו מצלמה) שיוחדר דרך הפה עד לקיבה. אל האנדוסקופ יחובר מכשיר התפירה המיוחד, שבאמצעותו יתפור הרופא ויקטין את נפח הקיבה. משך הפעולה עומד על כשעתיים, שלאחריהן נדרשים המטופלים לשהות בהשגחה קצרה בת מספר שעות בחדר ההתאוששות. רוב הליכי הצרת קיבה אנדוסקופית באמצעות שרוול מבוצעים במסגרת אשפוז-יום ועשויים להצריך אשפוז קצר לצורך ההשגחה שלאחר הניתוח.

היממה הראשונה כוללת צום, שלאחריו – שבועיים לפחות של דיאטה נוזלית. בארבעה השבועות שלאחריהם ישובו המטופלים לאכילת מזון מוצק-למחצה, ולאחר מכן – לתזונה הרגילה, במעקב ובליווי של הצוות המקצועי הכולל רופא.ה, ודיאטנית קלינית 

 

תופעות לוואי אפשריות של הצרת קיבה אנדוסקופית באמצעות שרוול

על תופעות הלוואי העיקריות של הליך זה תוכלו לקרוא כאן.

השוואה נוספת, מפורטת יותר, בין יתרונות וחסרונות השיטות השונות תוכלו לקרוא כאן.

מתמודדים עם השמנת יתר? רוצים לדעת עוד על הצרת קיבה ללא ניתוח? מוזמנים להתייעץ עם הצוות המקצועי של ניומדיק, אנשי המקצוע המנוסים שלנו יעמדו לצידכם ויסייעו לכם בבחירת ההליך המתאים לכם ספציפית!

עוד טיפולים בתחום

It seems we can't find what you're looking for.

תפריט נגישות

לקביעת פגישת ייעוץ ללא התחייבות

לשיחה בווצאפ צריך ללחוץ כאן
שלח/י לנו הודעה
היי! למידע נוסף ולתאום פגישת יעוץ מוזמנים לשלוח לנו הודעה